Hundar till salu
Att köpa en hund från en uppfödare inom SKK innebär ett tryggare hundköp, både för dig och din hund!
Svenska Kennelklubben är hundägarnas riksorganisation och arbetar för alla hundar, hundägare och hundälskare i Sverige. Vi visar på den stora glädjen och nyttan med hund och sprider information, utbildar och väcker debatt. Välkommen in i vår gemenskap!
Att köpa en hund från en uppfödare inom SKK innebär ett tryggare hundköp, både för dig och din hund!
Ska du röntga din hund? Innan du går till veterinären måste du beställa en avläsning av röntgenbilderna hos oss.
Lär dig mer om hundar, hundägande, hunduppfödning eller funktionärsuppdrag!
Från och med den 3 februari 2025 övergår de svenska veterinärerna till att använda det europeiska ECVO-intyget vid ögonlysning. För dig som ska ögonlysa din hund innebär det bland annat att remiss nu måste beställas innan du bokar tid.
Svenska Kennelklubben, SKK, förlänger sitt samarbete med djurförsäkringsbolaget Agria med ytterligare sju år. Det nya avtalet löper till december 2031.
Den 1 januari 2025 har vi på grund av förändringar i Postnords tjänsteutbud inte längre möjlighet att skicka ut registreringshandlingar mot brevpostförskott. Med anledning av det inför vi en rad förändringar från den 17 december.
Lämna aldrig din hund ensam i bilen när temperaturen riskerar att sjunka under -5°C! Det kan snabbt bli riktigt kallt om bilen står still en längre stund. Vid kallare väder – särskilt om hunden väntar mellan träningspass – säkerställ att den hålls varm och torr.
Identifiering av sjukdomsmönster vid hjärnhinneinflammation och en djupgående analys av genetiska riskfaktorer bakom höftledsdysplasi. Det är några projekt som i år får pengar från Agria och Svenska Kennelklubben Forskningsfond.
Antalet registrerade valpar i Svenska Kennelklubben fortsatte ned under 2024 men mot slutet av året kom tecken på ett trendbrott. I december registrerades faktiskt fler valpar än året innan.
Från årsskiftet blev andningstest obligatoriskt inom Svenska Kennelklubben för alla engelska bulldoggar, franska bulldoggar och mopsar som används i avel. SKK menar dock att kravet bör utvidgas även till hundar som inte är registrerade i SKK.
Vi presenterar stolt våra företagspartners som stöttar vårt arbete för Sveriges hundar och hundägare.