Nominera Årets bragdhund!

Nyheter
Om SKK

Vet du någon hund som gjort en riktig bragd under året? Skicka in din nominering till Årets bragdhund 2024! Senast den 15 oktober vill vi ha ditt bidrag.

Fotograf: Johanna Anderkrans

Svenska Kennelklubben delar tillsammans med Agria Djurförsäkring ut utmärkelsen Årets bragdhund till en hund som gjort en alldeles särskild insats. Tidigare år har utmärkelsen gått till hundar som bland annat larmat vid brand, avstyrt hotfulla situationer och som på olika sätt räddat sina familjemedlemmar ur situationer som hade kunnat sluta riktigt illa. Alla hundar som inte är tjänstehundar kan nomineras till Årets bragdhund.

Prisutdelning

Årets bragdhund bjuds tillsammans med sin ägare in till Stockholm Hundmässa i december på Stockholmsmässan. Där får de ta emot en medalj, en stor fin rosett, ett smaskigt köttben, ett vackert diplom, ett års hundfoder från Royal Canin och en skön hundbädd från Bia Bädden. Agria Djurförsäkring skänker även 20 000 kronor som hundens ägare får donera till en organisation som hjälper djuren i samhället. 

Nominera fram till 15 oktober

Bragden ska ha utförts mellan 1 november 2023 fram till 1 oktober 2024. Känner du en hund som gjort en riktigt hjälteinsats under året? Tveka inte att skicka in ett bidrag till nomineringen av Årets bragdhund 2024!

Nominera Årets bragdhund här