Cecilia Karlstrand blir chef för Medlemsservice

Nyheter
Medlem Om SKK

Cecilia Karlstrand har utsetts till chef för avdelningen Medlemsservice, som ansvarar för erbjudandet till alla hundägare inom Svenska Kennelklubben, SKK.

Cecilia Karlström, ny chef på Medlemsservice.
Fotograf: Ewa Arve

Cecilia Karlstrand arbetar sedan i januari i år som utbildningsutvecklare vid SKKs avdelning Tävling- och utbildning men kommer närmast före det från rollen som chef för segmentet Liv & Pension vid Länsförsäkringar i Uppsala. Hon har i tidigare roller hos Skandia och SEB även arbetat med affärsutveckling, projektledning och kompetensutveckling. Hon är utbildad vid Uppsala Universitet, med inriktning på företagsekonomi, ledarskap & organisationsteori.

– Jag är väldigt glad att Cecilia har accepterat tjänsten som chef för Medlemsservice. Vi skapade tidigare i år en ny avdelning för att stötta våra uppfödare, nu vill vi visa att vi även har ett stort fokus på hundägarna. Cecilias specifika kompetens och erfarenhet är helt rätt för vår ambition att utveckla servicen till den ”vanliga” hundägaren, säger Kees de Jong, vd för Svenska Kennelklubben.

Till Medlemsservices ansvarsområde hör bland annat att svara på frågor om hundägandet och att ge stöd i processen kring att köpa hund. Avdelningen ansvarar förutom för medlemsvärvning och lojalitetsprogram även för administration av de klubbar inom SKK-organisationen som har valt att överlåta hanteringen av medlemskap till moderklubben. Medlemsservice ansvarar även för hund- och kattregistret DjurID samt för Kynologiska akademin, SKKs museum och SKKs bibliotek.

– Den här rollen är en unik möjlighet att kombinera min erfarenhet av arbete med att skapa kundnytta med mitt stora hundintresse. Jag ser fram mot att använda min tidigare erfarenhet för att göra ett medlemskap i SKK ännu mer attraktivt för Sveriges hundägare, säger Cecilia Karlstrand.

Hennes hundbakgrund omfattar runt 30 års innehav av hundrasen labrador retriever. På fritiden startar hon såväl sina hundar på prov som deltar i fågeljakt. Hon har hundrelaterade utbildningar från Svenska Spaniel och Retrieverklubben, Svenska Fysioterapiskolan och Hundvetare och har hållit valpkurser samt kurser i vardagslydnad och kurser inom jakt. Cecilia Karlstrand innehar även jägarexamen.