2000-talet

Första rasparaden, som kallades Dog Walk, gick av stapeln och det gick för första gången att köpa gosedjur i form av hundar i mjukismontern.

Uppvisning i finalringen på Stockholm Hundmässa -00.
Finalshowerna har utvecklats från år till år, där fantasirikedomen har fått fritt spelrum. Här har vi ”ABBA” i finalringen på HUND00. Fotograf: Måns Engelbrektsson

Millennieskiftet

På milleniumutställningen HUND2000 var temat Sverige. I finalringen hängde svenska flaggor och akvareller av de svenska raserna målade av konstnären Folke Bagger. Inledningen var ABBAs ”Waterloo” och speakerparet bar folkdräkt. Bejublat var årets inledning av finalerna 2001 med Disneys ”Tomtarnas julafton”. där speakern Kenneth Edh kom in i finalringen med häst och vagn iklädd tomtekläder, hohoade och kastade julklappar till publiken.

Fler populära nyheter

Första rasparaden gick av stapeln på 2002 års utställning, och hette då Dog Walk. Den medverkande raserna presenterades för publiken - en programpunkt som blivit mycket populär. En nyhet 2003 var Breeders Corner, en mötespunkt där SKKs uppfödare kan träffas. En annan var SKKs Mjukismonter, där fluffiga mjukishundar var till salu - en mycket välbesökt monter!

World Dog Show

2008 hade SKK äran att, förutom årets utställning, även arrangera World Dog Show i juli, med hundar och utställare från hela världen. Trots den enorma sommarsatsningen genomfördes decemberutställningen som vanligt, med bara några få besparingskrav. Temat detta år var Norden och domarkåren var följdaktligen alltigenom nordisk.

Några nedslag i decenniet

  • 2000: 5 167 anmälda hundar och 17 500 besökare. Milleniumutställning.
  • 2005: 7 428 anmälda hundar och 35 000 besökare. Detta år började även annat utställningsmaterial spegla finalringens tema.
  • 2007: 9 100 anmälda hundar och 30 000 besökare.
  • 2008: Detta år arrangerades framgångsrikt en världsutställning i juli och Stockholmsutställningen i december – ett kraftprov för SKKs personal!

Bilder

Uppvisning i freestyle
Freestyle - och så småningom heelwork to music - har blivit ett stående inslag på Stockholmsutställningen, både som tävlingsform, uppvisningar och i inledningar till finaltävlingarna. Bilden är tagen 2004 och föreställer Frida Binette med Alice.
SKKs mjukismonter
Mjukismontern med sina fluffiga och gulliga mjukisdjur blev en omedelbar succé och har varit sen starten 2003.
Uppvisning i junior handling.
Junior handling är en populär hundsport som fått fotfäste på Stockholmsutställningen. Svenska mästerskapen avgörs alltid i finalringen. Bilden är tagen på 2004 års utställning och föreställer Fanny Hellström med Örnbergets Daniella.
Rasklubbstorget
Rasklubbstorget hade funnits med sedan 1997 och varit mycket populärt sedan dess. Här får Kerry Blue Terrierklubben ett pris som en av de bäst inredda montrarna 2006.
Nordiska mästerskapet i lydnad
Nordiska mästerskapet i lydnad hölls på Stockholmsmässan år 2006. Leif Olsen i bakgrunden.